Corona update

We verwachten dat de wereldwijde coronacrisis nog zeker enkele maanden van invloed zal zijn op ons leven, en daarmee ook op de (sportieve) events waar we naar uit kijken. Hoe gaat Chasin’ The Sunset hiermee om?

Regelgeving
Bij Chasin’ The Sunset wordt er gestart en gefietst in tweetallen. Er is dus geen pelotonvorming en mede hierdoor hoeft er geen parcours te worden afgezet. Dit zijn gunstige factoren wanneer we kijken naar de actuele regelgeving en maakt de kans dat het event doorgang kan vinden uiteraard vele malen groter. Een aanvulling daarbij is dat, ook binnen de huidige strenge regelgeving, het sporten in de buitenlucht met tweetallen gewoon toegestaan is. De verwachtig is dat deze regelgeving anno juni 2021 versoepeld zal zijn, maar de huidige voorschriften voor sport in de buitenlucht geven alvast een positief signaal af.

Hotelkamers
De beschikbaarheid van voldoende hotelkamers langs de route is uiteraard een praktisch aandachtspunt. Waar veel hotels in het voorjaar van 2020 echter hun deuren sloten, zijn er nu protocollen in werking waardoor deze hotels gewoon open mogen blijven. Onze verwachting is dan ook dat we in juni 2021 ‘gewoon’ terecht kunnen in de beoogde hotels.

Social distancing
Eén van de termen van dit jaar is ‘social distancing’ – het houden van voldoende afstand tot elkaar. Chasin’ The Sunset was al vóór de corona-crisis gepland als event zonder pelotonvorming, maar uiteraard helpt dit ons om niet alleen op het gebied van vergunningen gerust te kunnen zijn op een goede afloop. De veiligheid van onze deelnemers staat voorop, dus wij nemen zowel op de route als rondom de start/finish en bij de verblijfplaatsen alle geldende regels in acht.

Inschrijfgeld gedekt
In het onverhoopte geval Chasin’ The Sunset als geval van de coronacrisis alsnog geen doorgang kan vinden, is het inschrijfgeld volledig gedekt en bestaat de mogelijkheid om je inschrijving door te schuiven naar 2022 danwel het inschrijfgeld volledig retour te krijgen – meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.

Kun je zelf, bijvoorbeeld door een blessure, niet meedoen terwijl het event zelf wel door gaat? Dan is je inschrijving overdraagbaar aan een ander. Lukt dat niet en meldt je jezelf af vóór 1 maart 2021, dan krijg je nog altijd 75% van het totaalbedrag retour.