Nieuwe doelstellingen, of vooral goede voornemens?

Als we dit schrijven zit 2020 er bijna op. Een bewogen jaar, mogen we wel zeggen. Ons leven stond op zijn kop en de evenementen en sport-industrieën kwamen nagenoeg tot stilstand. Veel data konden worden geschrapt uit onze agenda’s, evenementen werden beperkt, gingen online of waren alleen op televisie te zien maar niet te bezoeken.

Hoewel we konden blijven (hard)lopen en fietsen werd vooral de georganiseerde sport hard geraakt, en kwam het voor velen van ons niet tot dat gewenste PR, die nieuwe mijlpaal of dat prachtige en uitdagende avontuur dat we gepland hadden.

Het jaar 2021 staat daarom voor ons niet alleen in het teken van de jaarlijkse goede voornemens, maar vooral ook van de nieuwe of hernieuwde doelstellingen. Met de start van het vaccinatieprogramma kijken we ook langzaam weer vooruit, en durft de wielerfanaat in ons weer te denken aan die machtige beklimming die we van plan waren te doen en dat meerdaagse event dat zo markant in de agenda was geschreven.

Chasin’ the Sunset past wat dat betreft uitstekend in de doelstellingen voor 2021, want drie dagen achter elkaar een etappe van 300 km volbrengen is natuurlijk geen alledaagse kost. Het is grensverleggend, en iets dat niet voor iedereen is weggelegd. Tuurlijk is er genoeg te genieten onderweg en is de verzorging er optimaal op ingericht om je naar de finish in Saint-Léonard-de-Noblat te krijgen, maar uiteindelijk zijn het je eigen benen die de pijn én de voldoening gaan smaken.

En die goede voornemens? Chasin’ the Sunset wordt niet op 1 januari gereden, maar pas eind juni. Dat geeft je echter geen vrijaf, want een uitdaging als deze vereist een serieuze voorbereiding. Kilometers maken, je materiaal testen, de tactiek met je teamgenoot verfijnen, je trainingsopbouw afstemmen en rekening houden met je eetpatroon het hoort er allemaal bij. Het zijn zaken waar de serieuze wielerfanaat al maanden van tevoren mee aan de slag gaat, dus als je het een beetje slim verpakt kun je aan die één mooie nieuwe doelstelling al snel meerdere goede voornemens plakken!

Hang jij ook Chasin’ the Sunset op je prikbord als één van je sportieve doelstellingen voor 2021? Of ken je een potentiële deelnemer die je deze ‘goede voornemers’ tip mee zou willen geven? Laat het hem of haar, maar ook ons, vooral weten. Wij hebben er alvast veel zin in – op naar mooie nieuwe doelstellingen in 2021, dan volgen de goede voornemens vanzelf én houden we ze ook vol!